img_articol
trandafiras
Mărturii nuntă - Ultimile trenduri

Când mergeți la o nuntă, vă uitați la mireasă, la buchet, la sală, la aranjamentele de pe mese și apoi ajungeți unul dintre cele mai importante detalii și singurul, de altfel, pe care îl veți lua acasă: mărturiile de nuntă.

Așadar, gândiți-vă bine ce mărturii alegeți pentru propria nuntă. Acestea simbolizează recunoștința dumneavoastră pentru faptul că aceștia v-au fost alături în una dintre cele mai speciale zile din viața dumneavoastră și de aceea merită o atenție mai deosebită.

Simbolistica lor din trecut

Se presupune că acest obicei își are originile în țările mediteraneene, unde aristocrația din Italia și Franța împărțea în semn de recunoștință bomboniere cu zahăr invitaților în ziua nunții și nu numai. Acestea erau împărțite de asemenea cu ocazia botezurilor sau a altor petreceri. Pe atunci, zahărul era scump și inaccesibil tuturor oamenilor, motiv pentru care aceștia își arătau prin acest gest opulența și aprecierea pentru oaspeții lor. Cu timpul, prețul zahărului a scăzut, iar gestul a fost împrumutat și de oamenii simpli care l-au popularizat până în zilele noastre.

Mărturiile în zilele noastre

Mărturiile sunt inspirate din decorul nunții și, deși în trecut au pornit de la migdale, bomboane sau chiar cuburi de zahăr, în zilele noastre acestea pot avea diverse reinterpretări. Unii aleg variante mai moderne precum o poză sau chiar o caricatură cu invitații în detrimentul dulciurilor clasice. Alții aleg să dăruiască accesorii hand made sau chiar borcănașe cu miere. După mai multe ore petrecute în căutarea unor mărturii originale ce pot face senzație la nunta dumneavoastră, uitați ce am găsit:

La capitolul dulciuri, observăm că, deși tradiția s-a schimbat și mirii nu mai dau cubulețe de zahăr, dulcele a rămas în esență cea mai populară mărturie. Fie că este vorba despre alegerea unui joc de cuvinte ce simbolizează relația dumneavoastră cu partenerul – „mint to be”/ ”mint to bee”, fie că alegeți o combinație în temă cu evenimentul de cake pops, dulciurile vor fi mereu la modă.

O altă idee de mărturii pentru nuntă ar fi alegerea unor obiecte ce le vor aminti invitaților de momentele frumoase petrecute împreună la nuntă. Pentru aceasta, puteți opta pentru fotografii instant cu invitații sau poate un breloc interesant.

O altă idee des întâlnită a fost un săculeț cu semințe pe care invitații dumneavoastră le pot planta mai apoi pentru „a lăsa dragostea să crească”.

Miniaturile sunt un alt cadou potrivit pentru oaspeții unei nunți de poveste. Acestea pot consta  în sticluțe de șampanie, minibar într-un jar sau chiar un  set de bucătărie cu ulei de măsline și ulei balsamic.

Indiferent de suvenirul pe care alegeți să îl faceți cadou invitaților dumneavoastră, nu uitați să aibă o notă personală ce le va aminti de clipele frumoase petrecute împreună.

Sursă foto: www.pinterest.com

Data publicării: 15.01.2017